Eklipsi diellor, hëna mori një shkëlqim “të frikshëm”

Eklipsi diellor, hëna mori një shkëlqim “të…

Ditën e djeshme ndodhi një eklips diellor, kur hëna është midis Tokës dhe Diellit.

Eklipsi filloi në orën 10:08 BST në Londër dje, me eklipsin maksimal që u shfaq në orën 11:13 BST, kur hëna mbuloi rreth një të gjashtën e diellit.

Në rrjet kanë qarkulluar imazhe të eklipsit të pjesshëm diellor, shumë prej të cilave u panë në qiell me re që i dha Hënës një shkëlqim të frikshëm.

Astronomët paralaj se shikimi direkt në diell gjatë ngjarjes së mëngjesit të sotëm mund të shkaktojë dëmtime të përhershme në sy.

Dr Robert Massey, i Shoqërisë Mbretërore Astronomike, tha: “Mënyra më e thjeshtë për të parë një eklips është të përdorni një vrimë në një copë kartë.‘

Një imazh i diellit më pas mund të projektohet në një kartë tjetër pas tij. Mund të eksperimentoni me distancën midis dy pjesëve të kartonit, megjithatë ato duhet të jenë të paktën 30 cm larg njëra-tjetrës“.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit