12 mijë metra kub ujë në sekondë, ‘shpërthen’ hidrocentrali në Kinë

12 mijë metra kub ujë në sekondë,…

Një hidrocentral i madh në ndërtim në jugperëndim të Kinës ka filluar shkarkimin eksperimental të përmbytjeve. Shkarkimi i përmbytjeve në hidrocentralin Baihetan filloi të enjten. Objektet kanë funksionuar mirë gjatë procesit, tha stafi i hidrocentralit.

Hidrocentrali është i pajisur me tre tunele derdhëse, me një kapacitet maksimal shkarkimi prej rreth 12,000 metra kub në sekondë.

Hidrocentrali Baihetan ndodhet në lumin Jinsha, pjesa e sipërme e lumit Yangtze në Kinën jugperëndimore. Ndërtimi filloi në 2017, me një investim prej 220 miliardë juanë (rreth 34 miliardë dollarë amerikanë).

Hidrocentrali Baihetan, i cili transmeton energji elektrike nga perëndimi i pasur me burime në rajonet që konsumojnë energji në Kinën lindore, shënon një hap të madh në përdorimin e energjisë së pastër të vendit.

Hidrocentrali, i cili shtrihet në krahinat e Yunnan dhe Sichuan, do të ketë një kapacitet total të instaluar prej 16 milion kilovat. Do të pajiset me 16 njësi hidro-gjeneruese, secila me një kapacitet prej 1 milion kilovat, kapaciteti më i madh me njësi të vetme në botë.

Me grumbullin e parë të njësive gjeneruese të energjisë të vëna në funksion në qershor 2021, të gjitha njësitë do të jenë funksionale deri në korrik 2022 dhe do të prodhojnë një mesatare prej më shumë se 62.4 miliardë kWh energji elektrike çdo vit, sipas Korporatës, e cila ndërtoi stacionin. 

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit