19 ushtarë rezultojnë pozitivë në testin e kokainës, përdornin drogën pluhur për të marshuar

19 ushtarë rezultojnë pozitivë në testin e…

Nëntëmbëdhjetë ushtarë përballen me akuzat pasi rezultuan pozitivë në testin e bërë për përdorim të kokainë dhe kanabisit në skandalin më të madh të drogës që goditi Ushtrinë.

Skuadrat nga Batalioni i Parë i Regjimentit Yorkshire ishin marrë me drogë në shtëpi dhe në kazermat e tyre, thanë burimet.

Pjesa dërrmuese e rezultateve pozitive përfshiu ushtarë të rangut privat, por të paktën njëri ishte një nënkontraktor, shtuan ata.

Sipas The Sun, thuhet se është konfiskimi më i madh i drogës në historinë e Ushtrisë.

Një burim tha: “Kjo është jashtë shkallës, ajo ka dërguar valë tronditëse në Ushtri. Nëntëmbëdhjetë në një raund të testimit është një numër i madh dhe ngre pyetje shumë serioze.

“Para bllokimit, regjimenti po testohej çdo disa javë, por ky raund i fundit ishte i pari për një kohë mjaft të gjatë.”

Burimi shtoi: “Kjo i ka lënë shefat absolutisht të tërbuar. Këto janë gjithashtu raste individuale, mërzia është përdorur si një justifikim për përdorimin e drogës”.

Ushtarët në njësinë – me seli në Alma Lines në Catterick Garrison, North Yorkshire – janë ankuar se nuk kanë mjaftueshëm gjëra për të bërë.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit