20-vjeçarja e sëmurë rëndë hedh në gjyq mjekun e familjes: Pse më le të lindja?!

20-vjeçarja e sëmurë rëndë hedh në gjyq…

Një 20-vjeçare ka hedhur në gjyq mjekun e familjes për lejimin e lindjes së saj, në një padi prej miliona paundësh nëse fiton çështjen. Evie Toombes, nga Skegness, Lincolnshire ka lindur me spina bifida, ku shtylla kurrizore dhe palca kurrizore e foshnjës nuk zhvillohen në mitër, gjë që shkakton një hendek në qëndrimin e saj.

Në nëntor 2001, Evie u diagnostikua me një lipomielomeningocele (LMM), një formë e defektit të tubit nervor në shtyllën kurrizore që çon në paaftësi të përhershme. Për shkak të gjendjes së saj, ajo duhet të kalojë disa ditë të lidhura me tuba deri në 24 orë në ditë.

Me gjithë vështirësitë e saj, ajo arriti të krijojë një karrierë në kërcim me kalë dhe të konkurrojë kundër kalorësve të tjerë me aftësi të kufizuara. Në gjykatë u tha se lëvizja e Evie po bëhet akoma edhe më e kufizuar dhe se ka të ngjarë të ketë nevojë për një karrige me rrota teksa rritet.

Pavarësisht nga rrethanat e saj, Evie vazhdon të edukojë fëmijët për sëmundjet e padukshme dhe punon në Universitetin e Nottingham. Sipas faqes së saj të internetit, Evie e përshkruan moton e saj në jetë si: “Gjeni një mënyrë, jo një justifikim”.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit