A do të rikthehet Johnson në krye të qeverisë? Përgjigjet Kreu i komitetit të Konservatorëve

A do të rikthehet Johnson në krye…

Kreu i Komitetit të Konservatorëve në Britani, Graham Brady, në një konferencë për mediat me Jake Berry , kryetarin e partisë ka lënë të hapur mundësinë e rikthimit të uish kryeministrit Boris Johnson në krye të Partisë dhe për pasojë edhe si kryeministër.

Ai u shpreh se duhet të sigurohen 1000 mbështetës brenda partisë që një person të jetë kandidat e kjo do të thotë se do të jenë gjithsej tre kandidatë.

Pyetje: A po i rregulloni rregullat në mënyrë të tillë që ta lini Boris Johnson jashtë fletëve të votimit?

Brady: Pragu për nominim është 100 mbështetës. Kjo do të thotë se mund të jenë tre kandidatë. Nëse vetëm një kandidat merr 100 nominime, ai person bëhet kryeministër.

Pyetje: Nëse vetëm një kandidat merr 100 nominime, a janë ata lideri i ardhshëm?

Brady: Po!

Ai ka bërë me dije se nominimet për zgjedhjet e lidershipit konservator do të mbyllen në orën 14:00 të hënën, ndërsa deputetët do të votojnë më vonë po gjatë të hënës.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit