Agresioni rus në Ukrainë, Borrell: Është një kërcënim ekzistencial për Europën

Agresioni rus në Ukrainë, Borrell: Është një…

Lufta e Rusisë kundër Ukrainës përfaqëson një kërcënim ekzistencial për të gjithë Bashkimin Europian dhe e ka detyruar unionin të vendosë në fokus të politikës së saj sigurinë, tha Përfaqësuesi i Lartë i BE-së, Josep Borrell.

Në një kohë kur mbështetja amerikane në Europë po bëhet gjithnjë e më pak e sigurt, kjo luftë paraqet një kërcënim ekzistencial për BE-në”, tha Borrell.

Ai vlerësoi se nevojitet një ndryshim paradigme në mbrojtjen europiane, duke vënë në dukje se Europa ia ka deleguar sigurinë e saj SHBA-së për një kohë të gjatë dhe ka lejuar “çarmatimin” në 30 vitet e fundit, pas rënies së Murit të Berlinit.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit