Aida Shtino: Çdo të thotë të kesh moral në politikë

Aida Shtino: Çdo të thotë të kesh…

Cdo te thote te kesh moral ne politike…? A mundet te ndajme moralin personal me ate politik…? Nese nje person eshte imoral ne jeten personale, si mendoni a e reflekton ai kete imoraletitet edhe ne jeten e tij politike…?

Sa i rendesishem eshte morali per ju…? A e dini se cfare eshte morali dhe si ndikon ai ne rrugen tone te jetes…? Keto jane disa pyetje qe secili nga ne duhet te kete nje pergjigje , per arsye se te gjithe ne kemi nje moral i cili mbeshtetet mbi disa parime baze, qe ne vete kemi zgjedhur te ndjekim ne jete. Mbi bazen e atyre ne guxojme te gjykojme edhe te tjeret, sepse si individ ne nuk jetojne te vetmuar, por jetojme ne komunitet dhe mes tyre zgjedhim me te miret dhe me te urtet ne mendime, qe te na udheheqin….Por si mendoni a keni zgjedhur ndonjehere bazuar mbi keto principe tuajat, apo keni zgjedhur te ndikuar nga te tjeret qe luajne rolin e snobit dhe qe ju japin mend , duke ju drejtuar drejt zgjidhjeve te tyre dhe jo tuajat…???

E veshtire te kuptohet si fillim, por po te thelloheni do te kuptoni shume e me shume dhe e dini se kush do tiu udheheqi gjithmone drejt rruges se duhur, MORALI ! Ai eshte faktori kryesor perse ne ekzistojme dhe na ndan nga qenijet e tjera qe jane kafshet te cilet nuk kane moral, madje nuk e mendojne se ai ekziston. ??

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit