Akuzohet për shantazh, ekstradohet nga Shqipëria drejt SHBA-ve amerikanja

Akuzohet për shantazh, ekstradohet nga Shqipëria drejt…

Amerikanja Lyda Yolanda Harris është ekstraduar ditën e sotme në Amerikë. Mësohet se ekstradimi është kryer me sukses ku e arrestuara u është dorëzuar Marshall-ëve amerikane. Shtetasja Amerikane / Kanadeze, arrestua në Shqipëri në muajin gusht 2021.

Njoftimi i Interpol Tirana:

Ndërkohë po nga Interpol Tirana është ekstraduar drejt SHBA-së shtetasja Amerikane / Kanadeze , Lyda Yolanda Harris.

Interpol Tirana në bashkëpunim me zyrën e ARSO-I pranë Ambasadës Amerikane në Tiranë kryen ekstradimin e shtetases Lyda Yolanda Harris drejt Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe ju dorëzua Marshall-ëve Amerikanë . Arrestimi i saj u krye në vendin tonë në muajin gusht 2021, nga njësia policore speciale “Joint Shield”, në bashkëpunim me Interpol Tiranën , me qëllim ekstradimi për në SHBA.

Ky subjekt ishte shpallur në kërkim nga autoritetet amerikane, pasi Gjykata e Distriktit Jugor të Kalifornisë, ka lëshuar urdhër arrestin ndërkombëtar të datës 28.07.2021, për kryerjen e veprës penale “Komplot për kryerjen ose pjesëmarrjen në një organizatë përmes aktivitetit shantazhues”, parashikuar nga titulli 18 i Kodit Penal të SH.B.A-ve, seksioni 1962 (d).

Mbështetur në Traktatin Dypalësh të Ekstradimit ndërmjet Shqipërisë dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës, u bë ekstradimi nga Shqipëria në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit