Alabama kryen ekzekutimin e parë me gaz azoti në SHBA

Alabama kryen ekzekutimin e parë me gaz…

Një i burgosur në Alabama është bërë i pari që ekzekutohet me gaz azot. Kenneth Smith, 58 vjeç, u dënua me vdekje pasi Gjykata e Lartë e SHBA refuzoi një ofertë ligjore për të ndalur dënimin e tij. Ai u ekzekutua në orën 20:25 të së enjtes. Sipas dëshmitarëve, ekzekutimi zgjati rreth 22 minuta dhe Smith ishte i vetëdijshëm për disa minuta, madje u fut i buzëqeshur në sallën ku u ekzekutua.

Pas nisjes së procedurave për të paktën dy minuta, ai dukej se dridhej dhe dridhej, ndonjëherë duke u tërhequr tortura. Kjo u pasua nga disa minuta frymëmarrje të rënduara, derisa frymëmarrja nuk ishte më e perceptueshme. Autoritetet shtetërore kishin parashikuar humbjen e vetëdijes brenda sekondave dhe vdekjen brenda disa minutave. Në një deklaratë të fundit,

Smith tha: “Sonte Alabama bën që njerëzimi të bëjë një hap prapa… Unë po largohem me dashuri, paqe dhe dritë.” Ai i tha “Të dua” gruas së tij dhe anëtarëve të tjerë të familjes që ishin dëshmitarë. Përdorimi i gazit të azotit është shumë i diskutueshëm dhe kritikët thonë se është mizor dhe eksperimental. Nuk ishte përdorur askund më parë dhe Albama u bë vendi i parë që e vendosi në funksion.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit