Amsterdami vendos rregulla të reja për drogën dhe shtëpitë publike

Amsterdami vendos rregulla të reja për drogën…

Si pjesë e një fushate të re, Amsterdami ka prezantuar rregulla të reja rreth drogës, pijeve dhe shtëpive publike. E vendosur të shfaqet këtë javë, fushata dixhitale e nisur nga këshilli i qytetit holandez synon të trajtojë çështjen e sjelljes antisociale.

Nuk është sekret që Amsterdami është një pikë e nxehtë për festat e çmendura dhe legalizimi i kanabisit dhe shtëpive publike tërheq shumë turistë çdo vit. 

Por tani, këshilli po kërkon të përmirësojë sigurinë dhe të reduktojë shqetësimin për vendasit, pasi ka njoftuar më parë një ligj të ri të vendosur për të ndaluar pirjen e duhanit në publik gjatë periudhave të caktuara. Lëvizja pritet të hyjë në fuqi në mes të majit, dhe rregulla të reja rreth shitjes së alkoolit dhe orarit të mbylljes për baret dhe shtëpitë publike po shqyrtohen gjithashtu.

Teksa disa janë skeptikë për këto rregulla pasi pretendojnë se do i shkaktojnë fëm të madh vendit, duke larguar turistët, ne spektatorëve na mbetet të presim dhe të shohim nëse kjo fushatë do të ketë efektin e dëshiruar kur të fillojë sezoni turistik. 

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit