“Andërr Zhgjandërr, rrëno për me tregue”, aktori sjell në skenë vuajtjet e priftit françeskan

“Andërr Zhgjandërr, rrëno për me tregue”, aktori…

Në skenen e tetarit “Petro Marko”, autori Arben Derhemi ka sjellë monologun e At Zef Pëllumbit, “Andërr Zhgjandërr, rrëno për me tregue”. Prifti françeskan i cili përshkroi vitet e errëta të komunizmit, ka sjellë kujtimet e hedhura në libër nga At Zef Pëllumbi.

Mesazhet e përcjella dhe intensiteti i interpretimit të dy artistëve janë vlerësuar maksimalisht nga publiku.

Derhemi:

Një pjesë e cila në këtë moment problematik për televizionet, për atë çka i serviret publikut shqiptar, duhet të jemi ne ata që i japim mesazhet për njerëzit dhe për publikun dhe nuk duhet të jetë publiku që të gëlltisë atë që duhet t’i japim dhunshëm ndonjëherë, siç po ndodh në televizionet më të mëdhaja shqiptare, kështu që duhet të jetë një këmbanë alarmi për kulturën e një populli.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit