Anija që goditi urën e Baltimores edhe një tjetër aksident në vitin 2016

Anija që goditi urën e Baltimores edhe…

Anija që shkaktoi shembjen e urës Francis Scott Key në Baltimore ditën e somte u përfshi gjithashtu në një aksident në portin e Antëerp, Belgjikë, në vitin 2016.

Autoritetet portuale të Antëerp thanë se anija e kontejnerëve Dali goditi një kalatë më 11 korrik 2016, ndërsa u përpoq të dilte nga terminali i kontejnerëve të Detit të Veriut.

Autoriteti portual nuk mund të japë detaje për shkakun e aksidentit, por tha se anija kishte qëndruar në bankën e të akuzuarve për riparime për disa kohë pas incidentit.

“Si një rregull i përgjithshëm, këto aksidente hetohen dhe anijet lejohen të largohen vetëm pasi ekspertët të kenë përcaktuar se është e sigurt për ta ta bëjnë këtë,” tha një zëdhënës i portit të Antëerp për Reuters.

Komiteti belg detar, i cili heton incidente të tilla, nuk iu përgjigj menjëherë një kërkese për koment./ Reuters

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit