Armëpushim mes Izraelit dhe Hamasit për 5 ditë, synohet lirimi i dhjetra pengjeve gra dhe fëmijë

Armëpushim mes Izraelit dhe Hamasit për 5…

5 ditë armëpushim për lirimin e pengjeve. Kjo është një marrëveshje e arritur mes Izraelit dhe Hamasit, me ndërmjetësimin e SHBA. The Uashington Post raporton se nga kjo marrëveshje, pritet që të lirohen dhjetra gra dhe fëmijë që janë duke u mbajtur peng në Rripin e Gazës.

Lirimi i pengjeve, i cili mund të fillojë brenda disa ditëve të ardhshme mund të çojë në pauzën e parë humanitare që nga fillimi i konfliktit në Gaza.

Sipas kushteve të një marrëveshjeje të detajuar prej gjashtë faqesh, të gjitha palët në konflikt do të pezullojnë operacionet luftarake për të paktën pesë ditë, ndërsa 50 ose më shumë pengje do të lirohen çdo 24 orë.

Nuk ishte e qartë se sa nga 239 personat që besohej se po mbaheshin peng në Gaza do të liroheshin sipas marrëveshjes. Ndalimi i luftimeve synon gjithashtu të lejojë kalimin e më shumë ndihmave humanitare, përfshirë karburantin, për të hyrë në enklavën e rrethuar nga Egjipti.

Sipas diplomatëve arabë dhe të tjerë, marrëveshja u përpilua gjatë bisedimeve disa javore në Doha, Katar midis Izraelit, Shteteve të Bashkuara dhe Hamasit, të përfaqësuar indirekt nga ndërmjetësuesit e Katarit.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit