Arrestimet për dosjen '339'/ Batërdia me votat e vjedhura në Shijak dhe Durrës, dalin përmasat e krimit nga PS

Arrestimet për dosjen ‘339’/ Batërdia me votat…

*Foto kryesore, karikaturë nga mjeshtri Bujar Kapexhiu

Janë mësuar përmasat e vërteta të krimit elektoral në zgjedhjet e vitit 2017. Kjo provohet edhe me arrestimet e një nate më parë në Durrës dhe Shijak me urdhër të SPAK.

Mësohet se janë shumë biseda të përgjuara, në fashikujt e Prokurorisë, ku del mekanizmi i manipulimit të votës.

Bëhet fjalë për dhjetëra vota në dy qendra votimi në fshat, që janë hedhur në emër të emigrantëve, teksa ata nuk kanë qënë fare në Shqipëri. Perfytyroni sa është marzhi i deformimit, i vjedhjes së votës në gjithë vendin.

Këto raste nuk janë fare sporadike mesa duket. Por janë rastet që kanë përfunduar rastësisht në dorën e hetimit, duke qënë se procesi ka nisur për drogën e Hasit, dhe rrugës kanë dalë shumë krime të tjera. Përfshirë krimin elektoral.

Nga 22 të arrestuarit, pjesa më e madhe e tyre janë punonjës administrate. Pra janë njerëz të Partisë Socialiste.

Ky rast dëshmon përmasën e frikshme të manipulimit të votës së vitit 2017, ku Edi Rama kërkoi me ngul timonin.

Sa më shumë e dëshironte ai timonin, sa më shumë vota kërkonte, aq më shumë krime elektorale ndodhnin në terren.

Eshtë kjo mesa duket arsyeja, pse Opozita insistoi në identifikimin biometrik të votuesit. Identifikimi biometrik, do të ndalonte votimin në emër të atyre që nuk janë prezent fizikisht në Shqipëri.

Zbulimet e prokurorisë tregojnë se në bashkëpunim, të ndaluarit siguronin të dhënat, pra numrat e idenifikimit të emigrantëve, dhe dërgonin njerëz të bindur, militantë që votonin në emër të tyre.

Kjo lëvizje e SPAK është për t’u vlerësuar. Po do të ishte drejtësi gjysmake, nëse nuk do të mbanin përgjegjësi, frymëzuesit e krimit masiv elektoral, udhëruesit, bosët e vërtetë, ata që kanë shkaktuar tërmetet zgjedhore.

Eshtë kjo edhe kërkesa e Bashkimit Europian, dhe një kusht tashmë për integrimin.

Qendra e votimit Shetel

Komisionerë që lejuan votime për personat që ishin jashtë shtetit:
Shpëtim Stafa
Elidon Stafa
Ramiz Tuda
Fredi Marku
Dalvis Biba
Emiljan Tuda
Redi Hysa

Qendra e votimit Rubjek

Komisionerë që lejuan votime për personat që ishin jashtë shtetit:
Bashkim Alushi
Jakup Bregu
Altin Lala
Kasem Lala
Kujtim Uruci
Zyhra Lala
Qemal Domi

Qendra e votimit Rubjek-Shkolla 9-vjeçare

Komisionere që lejuan votime për personat që ishin jashtë shtetit:
Besim Bregu
Indrit Bici
Mehdi Lala
Agim Lala
Oriada Lala
Bujar Sula
Qazim Lala.

/GazetaAtdheu.com/

LEXO EDHE: 

Gjykata e Posaçme lëshon 22 urdhërarreste për dosjen “339”

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit