Artan Hoxha zbulon ‘biznesin’ që nuk u ka ecur bandave shqiptare

Artan Hoxha zbulon ‘biznesin’ që nuk u…

Gazetari Artan Hoxha i cili vazhdmisht analizon ngjarjet kríminale që ndodhin në vend, së fundmi ka folur edhe për llojet e trafíqeve që zhvillojnë më shumë bàndat shqiptare.

Në fjalën e tij, Hoxha i ftuar në “Pròvokacia” bën me dije se grupet kríminale në Shqipëri nuk merren më më tràfikun e fèmrave dhe aq më pak nga vendi ynë.

“Grupet nuk merren më me tráfikun e fèmrave dhe ato shqiptare. Ata që u gènjyen në mesin e viteve 90, në pjesën më të madhe sot i kanë gratë e tyre, vetëm e vetëm që t’i shpètonin denòncimit. Një numër shumë i vogël i atyre që janë marrë me pròstitucion, ia kanë dalë që të dalin nga rrethi. Është si para e màllkuar që nuk ia sheh hàjrin,”-u shpreh ai.

Teksa, ka dhënë detaje për natyrën e krìmit të orgànizuar në vend, Hoxha thekson se që nga viti 2004 “bota e krìmit” është në proces reformimi.

Sipas tij, shqiptarët njihen jashtë si shumë të gùximshëm, por nuk krijojnë kàrtele. Gazetari thotë se bàndat nuk kanë një “kòkë”, por janë të shpërndara në tèrritor. Madje Hoxha flet edhe për “kohën e artë”, kur grupet bëjnë marrëveshje dhe në këtë periudhë në vend nuk ka vràsje.

“Për fat të mirë ende krìmi në Shqipëri nuk e komandon politikën. Tek ne janë politikanët që ende e urdhèrojnë dhe përdorin krìmin. Në provinca drejtues të pòlicisë, të kadastrës vendosen nga krìmi. Në Vlorë është rasti tipik. U bë marrëveshje mes palëve. Shteti u dòrëzua. Rasti tjetër që dèshmon këtë sic ndodhi në Jalë

Pas 2004 më rezulton se jemi para një reforme që krìmi po e bën vetë. Aty nuk ka vètting fàllso. Atje nuk ka gjykàta admìnistrative. Aty kanë ca pìketa. Nëse e keni vënë re është rritur numri i vràsjeve të tipit màfiòz. Edhe pse pòlicia ka pasur së fundmi sukses.

Ata duken shumë më përpara se autoritetet dhe kjo mua më tmèrron. Shqiptarët janë bërë të rëndësishëm në mediat botërore vitet e fundit, kur u fut kòkàina dhe ne shkuan në Amerikën Latine. Shqiptarët njihen shumë të gùximshëm. Kemi një të kèqe shumë të madhe, nuk krijojmë dot kàrtel. Ne nuk kemi ende kòkë, grùpet tona janë të shpërndara, kanë drejtim hòrizontal. Në Shqipëri nuk ka vràsje kur grùpet kanë bërë marrëveshje. Ato njihen si kohë të àrta, bizneset shkojnë mirë, është lënë dakord me autoritetet”, u shpreh gazetari. /GazetaAtdheu.com/

 

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit