Asnjëherë nuk është vonë për t’u martuar, veterani i Luftës së Dytë Botërore dhe e dashura e tij kurorëzojnë lidhjen

Asnjëherë nuk është vonë për t’u martuar,…

Harold Terens 100 vjeç dhe Jeanne Sëerlin 96 vjeçe dëshmuan se dashuria është e përjetshme.

Terens e quajti atë ditën më të bukur të jetës së saj.

Gjatë rrugës për në bashkinë elegante ku do të firmosnin martesën, nusja e ardhshme tha: “Nuk është vetëm për të rinjtë, dashuria, e dini? Dhe ne përjetojmë flutura në stomak!

Harold Terens që është dëshmitari i luftimeve të egra për çlirimin e Europës nga tirania e Adolf Hitlerit, po martohej pikërisht në bashkinë e cila më 6 qershor të vitit 1944 ishte objektivi fillestar i një sulmi të rëndë. Carentan u bombardua nga Forcat Ajrore Aleate në këtë datë në orën 4:30 të mëngjesit. Por lufta tashmë ka mbaruar e për Terens nisi një luftë tjetër.

Pasi të dy deklaruan “po” për betimet e lexuara nga kryebashkiaku i Carentan në anglisht, çifti shkëmbeu unazat.

“Për shëndetin e të gjithëve. Dhe për paqen në botë dhe ruajtjen e demokracisë në të gjithë botën dhe përfundimin e luftës në Ukrainë dhe Gaza, “tha Terens ndërsa ai dhe nusja e tij më pas kërcitnin gotat dhe pinin.

“Dashuria është e përjetshme, po, ndoshta,” tha kryebashkiaku, duke iu referuar të porsamartuarve, megjithëse komentet e tij gjithashtu përshkruajnë me vend ndjenjat e shumë normanëve për veteranët.

“Shpresoj për ta lumturinë më të mirë së bashku.”

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit