Balona spiune kineze mblodhi informacione nga ushtria amerikane

Balona spiune kineze mblodhi informacione nga ushtria…

Balona spiune kineze që fluturoi nëpër SHBA ishte në gjendje të mblidhte informacione të Inteligjencës, nga disa vende të rëndësishme ushtarake amerikane, pavarësisht përpjekjeve të administratës së Biden për ta bllokuar atë. Kjo u bë e ditur nga dy zyrtarë aktualë të lartë amerikanë dhe një ish-zyrtari të lartë të administratës.

Kina ishte në gjendje të kontrollonte balonën në mënyrë që të transmetonte informacionin e mbledhur në Pekin në kohë reale, thanë tre zyrtarët. Inteligjenca e mbledhur nga Kina ishte kryesisht nga sinjalet elektronike, të cilat mund të merren nga sistemet e armëve ose të përfshijnë komunikime nga personeli i bazës.

Tre zyrtarët thanë se Kina mund të kishte mbledhur shumë më tepër informacione nga faqet e ndjeshme, nëse jo për përpjekjet e administratës për të lëvizur rreth objektivave të mundshëm dhe për të zbehur aftësinë e balonës për të marrë sinjalet e tyre elektronike duke i ndaluar ata të transmetojnë ose lëshojnë sinjale.

Kina ka thënë vazhdimisht se balona ishte një aeroplan civil pa pilot që aksidentalisht doli nga kursi dhe se SHBA-ja reagoi tepër duke e rrëzuar atë. Zyrtarët nuk kanë thënë se cilës kompani, departament apo organizatë i përkiste balona. Pasi balona u rrëzua në shkurt, zyrtarët e administratës Biden thanë se ishte në gjendje të mblidhte sinjale të inteligjencës.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit