BB: Shqipëria duhet të rrisë më tej mbështetjen sociale për të varfrit

BB: Shqipëria duhet të rrisë më tej…

Banka Botërore sugjeron se qeveria duhet të rrisë ndihmat sociale për të varfrit. Sipas BB prespektivat e rritjes ekonomike në Shqipëri janë të ulëta.

Kjo vjen për shkak të çmimet e larta të energjisë dhe ushqimeve, të cilat mund të ulin me konsumin.

Në vitin 2021 PBB-ja e Shqipërisë u rrit me 8.5%. Për Shqipërinë vështirësitë rriten pasi buxheti po përballet me rritje të rifinancimit të borxhit të shkaktuar nga norma e lartë e interesit.

Pritet që borxhi publik të zvogëlohet në vitin 2022.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit