Berisha ka paralajmëruar protestë, Rama me Vuçiçin do të ‘strehohen’ në Elbasan

Berisha ka paralajmëruar protestë, Rama me Vuçiçin…

Ardhja e Vuçiç në Tiranë dhe iniciativa e “Ballkanit të Hapur” kundërshtohet fortë nga Sali Berisha, teksa ky i fundit gjatë ditës së sotme pritet të zhvillojë protestë. Për të qenë më të sigurtë. Rama pritet të takojë Vuçiçin dhe Zaevin në Elbasan ku edhe do të darkojnë bashkë. Axhenda zyrtare e samitit është parashikuar për nesër nga ora 9:00-16:00. Takimi zyrtar do të zhvillohet në Pallatin e Brigadave. Ndërsa sot Zaev dhe Vuçiç në orën 19:00 do të priten në një darkë nga kryeministri Edi Rama në Elbasan.

AXHENDA DATA 20 DHJETOR

18.30 – Mbërritja në Elbasan

19.00 – Darka zyrtare e delegacionit. Të pranishëm në këtë darkë zyrtare janë: Kryeministri Edi Rama, Presidenti i Serbisë Aleksandar Vuçiç; Kryeministri i Maqedonisë së Veriut Zoran Zaev; Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Delina Ibrahimaj; Ministrja e Bujqësisë, Frida Krifca; Zv.kryeministër i Serbisë, Branislav Nedimoviç; Zvkryeministër I Maqedonisë së Veriut, Dimitar Kovacevski; Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Menaxhimit të ujërave, Trajan Dimkovski; Kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë së Serbisë, Marko Cadez; Kryetarja e Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë së Shqipërisë, Ines Muçostepa; Kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë së Maqedonisë së Veriut, Antoni Peshev; Këshilltar i Lartë në Këshillin Atlantik, Jim O’Brien; Zëvendëskryetari i Fondacioneve të Shoqërisë së Hapur, Alex Soros.

AXHENDA DATA 21 DHJETOR

9.00 – Mbërritja e delegacioneve në Pallatin e Brigadave (mundësi foto)

9.05 – Takimi i 3 drejtuesve (Në Pallatin e Brigadave) Kryeministri Edi Rama, president ii Serbisë, Aleksandër Vuçiç dhe kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev

9.30 – Seancë Plenare I pari që merr fjalën: Kryeministri Edi Rama Presidenti serb, Aleksandar Vučić Kryeministri i Maqedonisë, Zoran Zaev Komisioneri për Zgjerimin dhe Fqinjësinë Olivér Várhelyi Sekretarja e Përgjithshme e Këshillit të Bashkëpunimit Rajonal, Majlinda Bregu, Drejtor i Sekretariatit të CEFTA-s, Emir Djikic Drejtor i Komunitetit të Transportit, Matej Zakonjšek Kryetar i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë së Serbisë, Marko Cadez Në seancë marrin pjesë edhe krerët e dhomave të tregtisë: Ines Muçostepa, Antoni Peshev,

10.30 – Pushim

10.45 – Diskutimi i liderëve mbi Axhendën e Ardhshme për Ballkanin e Hapur

11.30 – Ceremonia e nënshkrimit 1. Marrëveshja për kushtet për akses të lirë në tregun e punës në Ballkanin Perëndimor. 2. Marrëveshja për ndërlidhjen e skemave të identifikimit elektronik të qytetarëve të Ballkanit Perëndimor. 3. Marrëveshja ndërmjet Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë dhe Qeverisë së Republikës së Serbisë dhe Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut për bashkëpunim në fushën e veterinarisë, sigurisë ushqimore dhe ushqimore për kafshë dhe fitosanitare në Ballkanin Perëndimor. 4. Marrëveshja ndërmjet Qeverisë së Republikës së Serbisë dhe Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë për njohjen reciproke të autorizimeve të operatorit ekonomik të autorizuar – siguri dhe siguri (AEOS). 5. Marrëveshja ndërmjet Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë për njohjen reciproke të autorizimeve të operatorit ekonomik të autorizuar – siguri dhe siguri (AEOS).

12.00 – Forumi Rajonal për Bujqësi dhe Bashkëpunim Rajonal

Paneli: Edi Rama, Prime Minister of the Republic of Albania Ministria e Financave, Delina Ibrahimaj Ministrja e Bujqësisë, Frida Krifca Presidenti serb, Aleksandar Vučić Branislav Nedimović Siniša Mali Kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev Dimitar Kovacevski Trajan Dimkovski Ines Muçostepa Në seancë marrin pjesë edhe: Kryetarët e dhomave të tregtisë + 5 përfaqësues të agrobiznesit

13.00 – Konferencë e përbashkët për shtyp e tre liderëve të Iniciativës Ballkanike të Hapur

14.00 – Dreka zyrtare

16.00 – Nisja e delegacioneve

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit