Besimtarët katolikë kremtojnë Pashkën

Besimtarët katolikë kremtojnë Pashkën

Besimtarët Katolikë festojnë këtë të dielë Pashkën, festën e cila simbolizon ringjalljen e Jezu Krishtit pas kryqëzimit të tij.

Në këtë ditë besimtarët mblidhen me njerëzit e dashur të familjes dhe të shoqërisë, duke shkëmbyer me njëri-tjetrin urime për paqe dhe dashuri mes njerëzve. Festa nisi që në orët e vona të mbrëmjes së djeshme me meshën në katedrale, ndërsa finalizohet me darkën familjare ku të gjithë mblidhen për të festuar me ushqimet e gatuara.

Në kujtim të Birit të Zotit që qëndroi për 40 ditë pa ngrënë e pa pirë, dhe besimtarët kufizohen për po kaq ditë në kufizimin e ngrënies së disa ushqimeve.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit