Biden dhe Trump pranojnë ftesën e CNN për debat më 27 qershor

Biden dhe Trump pranojnë ftesën e CNN…

Presidenti Joe Biden dhe ish-presidenti Donald Trump kanë pranuar të dy ftesën e CNN për të debatuar më 27 qershor, duke shënuar një ngjarje të hershme dhe të madhe në fushatën e 2024.

Ky debat, i vendosur në Atlanta, do t’u ofrojë votuesve një vështrim të hershëm në vizionet e kundërta të dy kandidatëve kryesorë. Biden konfirmoi pjesëmarrjen e tij përmes një postimi në X, duke e sfiduar Trumpin të vazhdojë me angazhimin e tij të mëparshëm për të debatuar “kudo, në çdo kohë, në çdo vend”.

Fushata e Trump u përgjigj shpejt, duke konfirmuar pranimin e tij dhe duke krijuar terrenin për një përballje të shumëpritur.

Sipas një njoftimi nga CNN-i, debati do të mbahet në studiot e rrjetit në Atlanta pa praninë e audiencës – një anomali në debatet mes kandidatëve presidencialë.

Debatet e para presidenciale televizive, mes John F. Kennedy dhe Richard Nixon në vitin 1960, u zhvilluan në studio televizive pa praninë e audiencës live. Debatet nuk u zhvilluan më deri në zgjedhjet e vitit 1976 dhe që atëherë u zhvilluan përpara audiencave të drejtpërdrejta.

“Moderatorët për debatin dhe detajet shtesë do të vijnë më vonë”, thuhet në njoftim.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit