Bizneset shqiptare: Punëtorët e huaj vijnë tek ne për paga më të larta

Bizneset shqiptare: Punëtorët e huaj vijnë tek…

Shumë shtetas të huaj nga India, Bangladeshi, Pakistani kanë zgjedhur të punojnë në Shqipëri.

Sipas tyre, arsyeja kryesore pse vijnë në vendin tonë janë pagat e parta. Ata shtojnë se kompania ku ata punojnë u ofron akomodim falas.

Singh, i cili punon si ndihmës në një kompani u shpreh se do të marrë me vete dhe familjen e tij.

“Po punoj këtu prej 1 muaji. Erdha në Shqipëri sepse më duhen para. Jetoj në një apartament që e paguan kompania, do të qëndroj këtu, në të ardhmen planifikoj të marr familjen time këtu”, tha Harpreet Singh, ndihmës makinerie në një kompani.

Në mars të vitit 2021 në vendin tonë kanë ardhur mbi 8,573 të huaj të cilët kërkojnë punësim.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit