Bordi i Transparencës rrit sërish çmimin e naftës dhe benzinës

Bordi i Transparencës rrit sërish çmimin e…

Bordi i Transparencës ka vendosur të rrisë sërish çmimin e karburantit në vend.

Në mbledhjen e fundit, është vendosur rritja me 5 lekë e naftës dhe benzinës me 4 lekë. Tashmë shqiptarët do ta paguajnë 189 lekë/litri benzinën dhe naftën me 195 lekë/litri.

Vendimi do të futet në fuqi sot në orën 18:00.

Vendim i Bordit të Transparencës- 15.02.2023

Vendimet e Bordit të Transparencës në datën 15 Shkurt 2023 kanë ndryshime të çmimeve nga ai i mbledhjes së fundit.

Referuar të dhënat lidhur me bursën Platts të datës 14.02.2023, kemi ndryshime në çmim nga ai shoqëri në mbledhjen e fundit, konkretisht vlerësimi i çmimit (FOB/MED $ Ton) i Benzinës është 848, +22 nga data 03.02.2023, $ / Ton, ndërsa çmimi i Gazoilit/Diesel është 838, +26 nga të dhënat 03.02.2023, $/Ton. Kursi i këmbimit i BSH ka pësuar rritje të lehtë në 108.18 (+ 1.52 nga data 03.02.2023).

Si rrjedhojë çmimet e vendosura janë :

Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gasoil i standardit SSH EN 590 të jetë më shumë se 195 lekë/litër, ndërsa i shitjes me çmime jo më shumë se 183 lekë/litër.

Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit benzinë e standardit SSH EN të jetë shumë më shumë se 189 lekë/litër, ndërsa shitjet e shitjeve me produkte jo më shumë se 177 lekë/litër.

Çmimi i shitjes me pakicë nënproduktit gaz, të jetë 80 lekë/litri me pakicë i shitjes me pakicë 68 lekë/litër për automjetet.

Çmimi i gazoilit për peshkim është 101 lekë/litër.

Çmimet e veçanta nga Bordi do të hynë në fuqi në datën 15 Shkurt, ora 18.00, dhe do të bëjë të dhënat e deritanishme në mbledhjen e të gjitha bordit ku do të pasqyrohen ndryshimet e çmimeve të shitjes.

Bordi i transparencës që në fillim të tij është përmbajtur në vendimet e tij të lëvizjes së bursës Platts të Mesdheut për gazoilin, benzinën, si dhe faturave zyrtare të operatorëve.

Ministria e Financave dhe ndjenjen e financave të sqarojnë opinionin publik se çdo lëvizje e bursës së saj ka bruto në të njëjtën kohë dhe në të njëjtën kohë reflektohet në gazoilit dhe benzinës.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit