Braverman e prerë: Shqiptarët të deportohen brenda 10 ditësh

Braverman e prerë: Shqiptarët të deportohen brenda…

Të gjithë azilkërkuesit nga vendet që konsiderohen të sigurta nga Ministria e Brendshme do të gjurmohen shpejt për t’u larguar si pjesë e planeve për të luftuar krizën e emigrantëve në Kanal, ka mësuar The Times.

Suella Braverman, sekretarja e brendshme, po kërkon të ringjallë një listë të vendeve të përcaktuara “të sigurta”, për qytetarët e të cilëve kërkesat për azil konsiderohen kryesisht si të pabaza. Kërkuesit e refuzuar nuk do të kenë të drejtë të apelojnë.

Lista do të përfshijë Shqipërinë, kombësinë që ka llogaritur numrin më të madh të varkave të vogla përgjatë Kanalit këtë vit me më shumë se 12,000 nga 43,000 mbërritjet.

The Times mëson se Home Office po kërkon të imitojë një politikë të kryer nga qeveria e re Laburiste në fillim të viteve 2000, në të cilën ajo trajtonte kërkesat e azilkërkuesve nga vendet e ashtuquajtura “lista e bardhë” brenda dhjetë ditësh.

Emigrantët që mbërrijnë me varka të vogla që janë nga vendet në listë do të ndalohen në vendin e përpunimit të Manston në Kent, ose në qendra të tjera pritjeje, ku kërkesat e tyre për azil do të përshpejtohen. Lëvizja është një nga një sërë masash të hartuara nga Braverman si pjesë e një goditjeje të ripërtërirë ndaj migrimit ndër-kanal.

Javën e ardhshme ajo pritet të udhëtojë në Francën veriore për të takuar ministrat e brendshëm nga grupi i kombeve Calais, i cili përfshin Francën, Belgjikën dhe Holandën, për të diskutuar bashkëpunimin e mëtejshëm në trajtimin e kontrabandës së njerëzve. Grupi informal u krijua këtë muaj për të ndërmarrë veprime kundër migrimit të paligjshëm në Evropën veriore.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit