Çfarë duhet të kenë parasysh prindërit për përdorimin e TikTok-ut nga fëmijët

Çfarë duhet të kenë parasysh prindërit për…

TikTok është aktualisht rrjeti social më i përdorur nga të rinjtë, sidomos tek moshat adoleshente.

Aplikacioni lindi në 2014, ku fillimisht u quajt Musical.ly, ndërsa në 2018 u ble nga një kompani me bazë në Pekin duke u kthyer në TikTok.

Ashtu siç edhe për shumë rrjetet të tjera sociale, për TikTok ka shumë shqetësime për sigurinë e fëmijëve.

Rreziku më i madh për fëmijët është se ky aplikacion lejon përdorues nga e gjitha bota që të kontaktojnë njëri-tjetrin direkt me mesazhe apo komente.

Duke qenë se ky rrjet social nxit përdoruesit të shfaqin talentin e tyre, abuzuesit mund të fshihen pas komplimenteve duke i bërë fëmijët që të ndihen të veçantë.

Edhe pse llogaria e fëmijës në TikTok mund të jetë private, sërish mbetet i ekspozuar nga përmbajtje seksuale dhe e dhunshme.

Në këtë rrjet social mund të ketë jetë shumë e rrezikime përdorimi për fëmijët që janë të prekur nga probleme të shëndetit mendor.

Fëmijët me depresion shpesh përbuzen dhe marrin reagime sarkastike, madje ka përdorues që i shtyjnë drejt vetëvrasje.

TikTok nxit krijimin e videove që shikuesit mund të reagojnë për këtë përmbajtje.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit