Çfarë e sjell erën e keqe te sjetullat? Studimi i fundit sjell zbulime të rëndësishme

Çfarë e sjell erën e keqe te…

Një studim i fundit nga Universiteti York, tregon çfarë e sjell aromën e keqe të sqetullave.

Siç thuhet, disa baktere të veçanta krijojnë një nezimë të specializuar që prodhojnë disa molekula të njohura si BO.

Shkencëtarët kanë identifikuar ‘Staphylococcus hominis’, si një nga mikrobet kryesore që fshihet pas erës së trupit.

Michelle Roken, autor i studimit, u shpreh: “Ky studim na ka lejuar të përcaktojmë enzimën që shkakton aromën. Ky është një përparim kryeson për të kuptuar më pas si funksionon edhe aroma e trupt”.

Studiuesit zbuluan enzimën duke e transferuar atë në baktere prodhuese pa erë dhe zbuluan se ajo gjithashtu filloi të shkaktojë aromë jo të mirë. Kur bakteret në sqetull hasen në djersë, ato prodhojnë tioalkolona, të cilat janë përgjegjëse për erën.

/Gazetaatdheu.com/

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit