Çfarë po ndodh në Kaliforni me çmimin e benzinës, pse është duke paguar më shumë se shtetet e tjera në SHBA?

Çfarë po ndodh në Kaliforni me çmimin…

Për shkak të taksave më të larta dhe një përzierje më të shtrenjtë të karburantit, ndryshe nga vendet e tjera të SHBA, Kalifornia ka paguar shumë më tepër për benzinë në stacionet e servisit.

Shoferët në Kaliforni kanë parë një rritje prej gati 20% nga 3 shtatori edhe pse cmimi mesatar për benzinën e zakonshme ka ndryshuar pak nga një muaj më parë. Kjo sepse cështjet e rafinerisë shtrëngojnë furnizimet me karburant në Golden State.

 çmimi mesatar për benzinën e rregullt pa plumb ishte 3,765 dollarë për gallon herët pasdite të së hënës, 0,4% më pak nga 3,779 dollarë një muaj më pare, sipas GasBuddy.  Mesatarja në Kaliforni, megjithatë, ishte 6,25 dollarë të hënën, që është 66% më e lartë se mesatarja kombëtare dhe gati 20% nga 5,221 dollarë më 3 shtator.

Të dhënat e GasBuddy tregojnë se për shtetin e Mississippi-t Golden State paguan me shumë se dyfishin e cmimit mesatar prej 3,024 dollarësh. Dhe nga 14 qershori i këtij viti cmimi mesatar i Kalifornisë gjithashtu nuk është larg nga niveli record i tij prej 6,429.

Ka “shumë çështje të rafinerive në Perëndim, duke përfshirë gjashtë rafineri që ose po i nënshtrohen mirëmbajtjes së planifikuar ose të paplanifikuar”, tha Patrick De Haan, kreu i analizës së naftës në GasBuddy. “Kjo ka bërë që furnizimi me benzinë ​​në Bregun Perëndimor të bjerë në nivelin më të ulët në një dekadë dhe ka bërë që çmimet e gazit me shumicë të ngrihen në qiell”.

Stoqet totale të benzinës motorike në Bregun Perëndimor ishin në 24.9 milion fuci për javën e mbyllur më 23 shtator, në nivelin më të ulët që nga viti 2012, sipas të dhënave nga Administrata e Informacionit të Energjisë.

Sipas raporteve të lajmeve, OPEC+ mund të bie dakord të ulë prodhimin në nëntor me më shumë se 1 milion fuçi në ditë, me shqetësimet se një recesion i mundshëm do të çonte në uljen e kërkesës për naftë.

Një ulje e prodhimit mund të krijojë një “katalizator që mund të rrisë më tej çmimet e gazit.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit