ChatGPT hap rrugën për të punuar 4 ditë në javë

ChatGPT hap rrugën për të punuar 4…

Revolucioni ChatGPT hap derën për një javë pune katër-ditore, duke ofruar një nxitje të konsiderueshme të produktivitetit për një sërë profesionesh, sipas ekonomistit fitues të çmimit Nobel, Christoforos Pissarides.   

Profesori greko-qipriot në Shkollën Ekonomike të Londrës, i specializuar në ndikimin e automatizimit në punë, tha se tregu i punës mund të përshtatet mjaft shpejt me chatbot-et e fuqizuara nga AI. Vëzhgimi i tij zvogëlon shqetësimet se përparimet e shpejta në teknologji mund të shkaktojnë humbje masive të vendeve të punës.

“Unë jam shumë optimist se ne mund të rrisim produktivitetin”, tha ai në një intervistë në një konferencë në Glasgow. “Ne mund të rrisim mirëqenien tonë të përgjithshme dhe të kemi më shumë kohë të lirë. Ne mund të kalonim lehtësisht në një javë pune katër-ditore”, shtoi ai.

Chatbots, të tillë si ChatGPT i OpenAI dhe Bard i Google, janë përshëndetur si një teknologji potencialisht transformuese që mund të nxisë një bum produktiviteti, por gjithashtu të jetë arsyeja pse qindra miliona vende pune do të humbasin. 

Pissarides tha se teknologjia mund të marrë ende një kthesë keqdashëse, por theksoi se mund të bëjë një “ndryshim të madh” në produktivitet nëse përdoret si duhet.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit