ChatGPT tashmë edhe shqip

ChatGPT tashmë edhe shqip

Një nga modelet më të fundit të Inteligjencës Artificiale, ChatGTP, tashmë do të ofrojë mundësi komunikimi edhe në gjuhën shqipe si dhe për përdoruesit me vendbanim në Shqipëri. Themeluesja e këtij programi, Mira Murati, ka njoftuar përditësimet më të fundit të shpikjes së saj.

E reja me origjinë nga Vlora ku futur si pjesë e listës së gjuhëve komunikuese edhe gjuhën e saj amtare. Përmes një postimi në Tëitter, Murati shkroi se aplikacioni i ChatGPT, është i përshtatur tashmë në iOS.

Inteligjenca e re artificiale është komentuar shumë dhe është kritikuar për formën që ajo po vjen pranë njerëzimit. Frika më e madhe është te shkurtimi i vendeve të punës për profesionet që kryen më së shumti edhe online. E megjithatë Mira Murati nuk është ndalur drejt evoluimit të inteligjencës artificiale, ku ajo sheh të ardhmen e një bote më të zhvilluar.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit