Cili është numri magjik i hapave për të mbajtur trupin më formë?

Cili është numri magjik i hapave për…

Vishni këpucët e ecjes dhe mos harroni sportelin tuaj të hapave: Ju mund të zvogëloni rrezikun për kancer, sëmundje të zemrës dhe vdekje të hershme duke bërë deri në 10,000 hapa në ditë, por çdo sasi ecjeje ndihmon, sipas një studimi të ri.Studimet tregojnë se personi mesatar shton nga 1 deri në 2 paund (0,5 deri në 1 kilogram) çdo vit nga mosha e re deri në moshën e mesme, duke çuar ngadalë në një peshë jo të shëndetshme dhe madje edhe obezitet me kalimin e kohës.

“Njerëzit me të vërtetë mund të zvogëlojnë rrezikun e tyre të obezitetit duke ecur më shumë,” tha autori i studimit Dr. Evan Brittain, profesor i asociuar në sektorin e mjekësisë kardiovaskulare në Qendrën Mjekësore të Universitetit Vanderbilt në Nashville.

Studimi i ri zbuloi gjithashtu përfitime kryesore për sëmundjet dhe kushtet kronike: “Diabeti, apnea e gjumit, hipertensioni, diabeti, depresioni dhe GERD treguan përfitime me hapa më të lartë”, tha Britania në një email.“Marrëdhënia me hipertensionin dhe diabetin u ul pas rreth 8,000 deri në 9,000 hapa, por të tjerët ishin linearë, që do të thotë se hapat më të lartë vazhduan të reduktonin rrezikun,” tha ai.

“Unë do të thosha se mesazhet e marrjes në shtëpi janë se më shumë hapa janë më të mirë.”Është një studim tjetër që ilustron ndikimin e fuqishëm që ecja dhe format e tjera të stërvitjes kanë në shëndetin tonë.

Në fakt, nëse ngriheni dhe lëvizni për 21.43 minuta çdo ditë të javës, ju ulni rrezikun e vdekjes nga të gjitha shkaqet me një të tretën, sipas Qendrave të SHBA për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit