Çmimet e apartamenteve ‘kapin qiellin' edhe në zonat periferike në Tiranë, në vendet e BE-së ulen

Çmimet e apartamenteve ‘kapin qiellin’ edhe në…

Përveç rritjes së çmimeve të ushqimeve, janë rritur edhe çmimet e apartameneteve në vendin tonë. 

Pothuajse për shumë qytetarë  është bërë e pamundur blerja e një shtëpie në kryeqytet, jo vetëm në qendër të vendit por edhe në periferi. 

Në raport më vitin 2021, çmimet e pronave për periudhën janar-qershor 2022 ishin 39% më shtrenjtë sipas raportit të stabilitetit financiar të Bankës së Shqipërisë.

Tendenca e rritjes së çmimeve ka vijuar edhe për këtë vit në Tiranë. Agjencitë imobiliare pohojnë se rritja e çmimeve në Tiranë është ndikuar nga shtimiii i kërkesës dhe shtrenjtimi i kostove, veçanërisht në zonat e reja rezidenciale që ofrojnë shërbime të shtuara.

Ndërkohë që në vendet e Bashkimit Europian çmimet e apartamenteve kanë filluar të bien.

Tendenca rënëse e çmimeve ka nisur që në 3-mujorin e fundit të vitit të kaluar.

Sipas të dhënave të Eurostat për 3-mujorin e katërt të 2022 çmimi mesatar i apartamenteve është ulur 1,7% në eurozonë dhe 1,5% në BE-krahasuar me 3-mujorin paraardhës.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit