Çmimet u dyfishuan ndërsa pagat mbetën në vend numëro, duhen 26 vite për të blerë një shtëpi në Tiranë

Çmimet u dyfishuan ndërsa pagat mbetën në…

Të blesh një apartament në kryeqytet po bëhet gjithnjë e më e vështirë. Çmimet janë dyfishuar dhe pagat mbeten në vendnumëro.

Çmimi mesatar i një apartamenti në Tiranë llogaritet në rreth 1200 euro/m2 në fund të 9-mujorit 2022, ndërsa paga mesatare është 60.6 mijë lekë.

Nëse marrim një apartament me sipërfaqe 80 m2 me çmimin mesatar 1200 euro m2, apartamenti do të kushtonte 96 mijë euro, ose 11.2 milionë lekë.

Supozojmë se 30% e të ardhurave do të shkojnë për kredinë për blerjen e banesës. Nga këto llogaritje, individit i duhet që ne vit të paguajë 1 850 euro për kredisë. Për blerjen e këtij apartamenti 80m2 duhen gati 52 vite punë.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit