Covid-19 nuk njeh moshë| Një në tre fëmijë rezultojnë pozitivë

Covid-19 nuk njeh moshë| Një në tre…

Rastet me Covid-19 janë shtuar shumë kohët e fundit, kjo ka bërë që numri i të prekurve tek fëmijët të rritet.

Një në tre fëmijë që bëjnë vizita te mjeku me simptoma të ngjashme rezultojnë pozitiv me Covid-19. Ska dallim në moshë por më të prekurit janë ata në çerdhe, kopshte dhe shkolla.

Fatmirësisht mjekët thonë se rastet janë pakta kur fëmijët janë dërguar për vizita në spital ku temperaturat shkojnë mbi 40 gradë celsius.

Mjekët i bëjnë thirrje të gjithë prindërve të tregohen të kujdesshëm duke mos i çuar fèmijët në çerdhe dhe shkolla, sepse ato mund te shfaqin simptoma dhe infektojnë fëmijët e tjerë.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit