Del në ankand diamanti i rrallë rozë, që kushton 35 mln $

Del në ankand diamanti i rrallë rozë,…

Një diamant i rrallë, me ngjyrë rozë dhe nuanca vjollcë, i quajtur Eternal Pink dhe me vlerë 35 milionë dollarë, do të dalë në ankand nga Sotheby’s si pjesë e shitjes së tij Magnificent Jewels në New York në qershor.

Guri prej 10,57 karatësh po tregtohet si diamanti më i vlefshëm në ngjyrë rozë të nxjerrë ndonjëherë në ankand. 

Linjat e tij të rafinuara të kombinuara me intensitetin e ngjyrës së tij i japin atij një vend si një nga gurët e çmuar më të jashtëzakonshëm në botë”, tha për diamantin e prerë me jastëk Tom Moses, nënpresident ekzekutiv dhe shef laboratori dhe zyrtari kërkimor në Institutin Gemologjik të Amerikës. 

Sipas Sotheby’s, guri, i cili u prodhua në Botsvana, është “i krahasueshëm me kryeveprat e artit, shumë më i rrallë se një Magritte ose një Warhol”. Diamantet rozë janë ndër gurët e çmuar më të rrallë dhe më të kërkuar në botë dhe konsiderohen si një tërheqje e madhe për investitorët.

Rekordin për çmimin më të lartë të ankandit për një gur të tillë e mban CTF Pink Star, i cili u shit për 71.2 milionë dollarë në Hong Kong në vitin 2017. Diamanti Williamson Pink Star, i cili u shit për 57.7 milionë dollarë në vitin 2022, gjithashtu në Hong Kong, mban rekordin për çmimin më të lartë për karat, me afro 5.2 milionë dollarë.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit