Dimër në mes të pranverës, zbardhet juglindja e vendit

Dimër në mes të pranverës, zbardhet juglindja…

Në zonat e thella malore të juglindjes së vendit kanë qenë të pranishme reshjet e dëborës.

Reshje të cilat më të dendura kanë qenë në lartësitë mbi 1400 m, në Dardhë trashësia e dëborës ka shkuar deri në 5cm aq sa është dashur ndërhyrja e borëpastrueseve për të normalizuar qarkullimin nga “Muri i Musait” deri në Majë të Bigllës, aty ku e trashësia ka qënë me e madhe.

Reshje dëborë ka patur edhe në fshatra si Arrza, Sinica por trashësia e borës ka qënë më e pakët.

Dëborë ka patur edhe në Mashkullorë e Shtyllë të Korçës dhe në majat e maleve të Voskopojës e Lekasit.

Dëbora ka sjellje ulje të temperaturave, por deri tani sipas specialistëve të bujqësisë nuk ka shkaktuar dëme në frutikulturë.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit