Divorci online është metoda më e re e njerëzimit

Divorci online është metoda më e re…

Divorci online është shpikja më e re e njerëzimit. Tashmë Ministria e Drejtësisë në Mbretërinë e Bashkuar ka dhënë fonde për të zhvilluar dhe modernizuar departamentin e divorceve ku njerëzit dërgojnë aplikimet e tyre pa pasur nevojë të shkojnë në gjykatë.

Me metodën e re, pagesat, provat, dokumentet, të gjitha ngarkohen online nga shtëpia. Pra kërkesa për divorc bëhet e gjitha online dhe shanset që aplikimi të kthehet mbrapsht prej gabimesh apo problemesh janë shumë të ulëta.

Sa I përket tarifës, aplikimi për divorc online kushton 593 £. Mënyra se si paguani varet nga mënyra se si aplikoni. Tarifa juaj nuk do të kthehet pasi t’ju dërgohet njoftimi se kërkesa juaj për divorc është lëshuar. Në divorcin online gjithçka është e dokumentuar përjetësisht.

Për të aplikuar duhet të ndiqen këto hapa:

– emri dhe adresa e plotë e juaja dhe e burrit ose gruas suaj

– certifikatën tuaj origjinale të martesës ose një kopje të vërtetuar

– prova e ndryshimit të emrit tuaj nëse e keni ndryshuar atë që kur jeni martuar

– për shembull certifikata juaj e martesës ose një anketë

– Do t’ju kërkohet adresa aktuale e burrit ose gruas suaj.

Nëse i jepni adresën e emailit të burrit ose gruas suaj, gjykata do t’ua dërgojë atyre letrat e divorcit në internet. Nëse nuk jepni një adresë emaili, letrat do të dërgohen me postë.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit