Dy të porsalindura vdesin për shkak të kequshqyerjes dhe dehidrimit në Gaza

Dy të porsalindura vdesin për shkak të…


Teksa Izraeli vazhdon operacionet e tij ushtarake në të gjithë Rripin e Gazës, numri i fëmijëve që vdesin për shkak të kequshqyerjes dhe dehidrimit po rritet.

Dy vajza të porsalindura, Wala’ Zeyara dhe Wala’ Samour, vdiqën për shkak të kequshqyerjes dhe dehidrimit në Gazën veriore të hënën, shkruan CNN. “Ky është rezultat i bllokimit të pajisjeve mjekësore dhe furnizimeve nga Izraeli për të hyrë në spital dhe mungesës së mjekëve dhe burimeve mjekësore në departamentin e pediatrisë,” tha mjeku pediatër.

Spitali Kamal Adwan është nën presion të jashtëzakonshëm sepse është i vetmi spital që mbulon Gazën veriore, tha mjeku, duke shtuar se “ka nevojë urgjente për ndihmë humanitare, ushqim dhe furnizime mjekësore”. 

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit