E kishte ditën e fundit të praktikës në shkollë, shtypet në mënyrë makabre i riu

E kishte ditën e fundit të praktikës…

Lorenzo Parelli , një student 18-vjeçar, humbi jetën në një aksident të ndodhur pasdite në një kompani në Lauzacco (Udine). Nga sa mësojnë mediat, djali ishte në ditën e fundit të praktikës në një projekt Alternimi Shkollë-Punë. Gjatë punimeve të zdrukthtarisë së metalit në një kompani mekanike, mbi të ka rënë një tra duke e lënë të vdekur.

 Ndërhyrja nga punëtorët e kompanisë ishte e menjëhershme. Në pak minuta mbërritën ekipet e Zjarrfikësve të Udines, një autoambulancë dhe ekipi mjekësor i helikopterit mjekësor Fvg. Studenti nuk kishte shenja jete: ai vdiq menjëherë.

Zona e tragjedisë u rrethua menjëherë për t’u sekuestruar nga zv/prokurori në detyrë në Prokurorinë Publike të Udines: hetimet iu besuan Karabinierëve të Palmanovës dhe inspektorëve të organit shëndetësor. Ndër të parët që nxituan ishin prindërit e viktimës, të cilët jetonin në Castions di Strada, çerek ore me makinë nga fabrika. Pronarët e kompanisë dhe punonjësit u kapën menjëherë pas tyre, në një atmosferë dëshpërimi dhe mosbesimi. 

18-vjeçari ndoqi Qendrën e Formimit Profesional në Institutin e Lartë Bearzi në Udine, të drejtuar nga Salezianët. Miqtë dhe shokët e klasës ngushëlluan njëri-tjetrit.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit