Elon Musk drejtor i vetëm i Twitter, priten ndryshime në politikat e rrjetit social

Elon Musk drejtor i vetëm i Twitter,…

Twitter tani është një kompani me një person drejtues, pasi Elon Musk shpërndau bordin e drejtorëve të kompanisë, pas blerjes së tij prej tij.

Kjo është sipas një raporti që ai dorëzoi të hënën në Komisionin e Letrave me Vlerë, në të cilin ai vë në dukje se të gjithë anëtarët e bordit po pushojnë statusin e tyre sipas kushteve të marrëveshjes për të blerë kompaninë.

I njëjti raport thekson se Musk tani është “drejtori i vetëm i Twitter “.

Lëvizja e Musk nuk ishte një surprizë, siç raportohet nga CNN, por tregon sesi njeriu më i pasur në botë dëshiron të marrë kontrollin e kompanisë dhe se si dëshiron ta drejtojë atë me pak ose aspak kundërpeshë.

Dihet gjithashtu se të enjten, sapo përfundoi blerja, Musk shkarkoi CEO dhe drejtues të tjerë të lartë – tani e dimë se ai në mënyrë efektive shkarkoi të gjithë bordin e kompanisë.

Musk, i cili tregon se dëshiron të jetë aktiv me blerjen e tij të re, synon të ndryshojë shumë për mënyrën se si funksionon. Ai ka folur për ndryshimin e politikave për përmbajtjen ekstreme (që mund të nënkuptojë kthimin e Donald Trump në platformë), pushimet masive nga puna dhe madje edhe tarifimin e llogarive të markës me shenjën blu. Është gjithashtu komenti konspirativ për Hillary Clinton që ai e fshiu më vonë – ndoshta edhe kjo është pjesë e politikës së tij të re.

Por është edhe një person impulsiv që planifikon shumë, por i harron gjatë rrugës.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit