Elon Musk firmos dokumentin që ndalon menjëherë zhvillimin e Inteligjencës Artificiale

Elon Musk firmos dokumentin që ndalon menjëherë…

Elon Musk ka nënshkruar një dokument për t’i dhënë fund zhvillimit të inteligjencës artificiale për shkak të rreziqeve të mundshme që i kanosen njerëzimit.

CEO i Twitter, së bashku me mbi një mijë ekspertë të tjerë të AI, kanë nënshkruar dokumentin për shkak të frikës se teknologjia përbën një kërcënim serioz për shoqërinë siç e njohim ne.

Dokumenti në fjalë bën thirrje për ndalimin e ‘garës së rrezikshme’ të përparimeve teknologjike. Dokumenti u lëshua nga Instituti jofitimprurës Future of Life me mbi 1000 ekspertë, përfshirë Musk, duke paralajmëruar njerëzit për rrezikun e supozuar që AI mund të paraqesë për qytetërimin.

Duke vënë në dukje çështjen e sistemeve të inteligjencës artificiale konkurruese për njeriun në formën e ndërprerjeve ekonomike dhe politike, dokumenti paralajmëron: “Sistemet e AI me inteligjencë konkurruese njerëzore mund të paraqesin rreziqe të thella për shoqërinë dhe njerëzimin. Sistemet e fuqishme të AI duhet të zhvillohen vetëm pasi të kemi besim se efektet e tyre do të jenë pozitive dhe rreziqet e tyre do të jenë të menaxhueshme.”

Letra u bën thirrje zhvilluesve që ‘të zhvillojnë dhe zbatojnë së bashku një sërë protokollesh të përbashkëta sigurie për dizajnin dhe zhvillimin e avancuar të AI, të cilat auditohen dhe mbikëqyren në mënyrë rigoroze nga ekspertë të jashtëm të pavarur’.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit