Emigrimi në Britani, gjykatësi: “ Kemi boll kriminelët tanë, nuk kemi nevojë t’i sjellim nga Shqipëria”

Emigrimi në Britani, gjykatësi: “ Kemi boll…

Një gjykatës i Gjykatës së Kurorës ka qortuar një emigrant shqiptar që iu kthye krimit pasi mbërriti ilegalisht në Britani me gomone.

Duke e dënuar Fatmir Limanin, i cili grabiti një shtëpi në Leeds, me 18 muaj burg në fillim të këtij muaji, gjykatësi Simon Batiste i tha atij: ‘Mjerisht, Mbretëria e Bashkuar ka shumë kriminelë tanët. Nuk kemi nevojë t’i sjellim nga Shqipëria.’

Kjo vjen pasi shifrat e marra nga The Mail të dielën tregojnë se 75 për qind e shtetasve shqiptarë që kanë mbërritur ilegalisht kanë kryer të paktën një vepër penale në MB.

Dhe 30 për qind e tregtisë së drogës të klasit A të Britanisë tani kontrollohet nga krerët e bandave shqiptare.

Shqiptarët, shumë prej të cilëve mbërritën ilegalisht në Britani me kamionë dhe varka të vogla, janë tani kontingjenti më i madh i të burgosurve të huaj në burgjet e Mbretërisë së Bashkuar, me 1,582 të mbyllur.

Këtë vit deri më tani, 93 shqiptarë janë burgosur, me një kosto për taksapaguesit prej 17 milionë paundësh-për vepra të rënda si vrasja, përdhunimi, rrëmbimi dhe vjedhjet, përfshirë 14 në javën e kaluar.

Ata përfshijnë gjashtë vrasës, një përdhunues, një rrëmbyes, pesë tregtarë droge të klasës A dhe 56 kultivues kanabis. Nga 93 të burgosurit, të paktën 53 mbërritën në Mbretërinë e Bashkuar ilegalisht, ose me varka të vogla ose në pjesën e pasme të kamionëve.

Shqiptarët përbënin përqindjen më të madhe të më shumë se 45,000 njerëzve që kaluan Kanalin ilegalisht vitin e kaluar. Në një fazë verën e kaluar, ata përfaqësonin 60 përqind të të ardhurve me varka të vogla. Mijëra kërkuan azil, edhe pse Shqipëria konsiderohet ‘e sigurt dhe mikpritëse’ nga Ministria e Jashtme.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit