Fluturimi më i shkurtër komercial në botë zgjat vetëm 53 sekonda

Fluturimi më i shkurtër komercial në botë…

Fluturimi komercial më i shkurtër në botë zhvillohet midis dy ishujve Orkney, Westray dhe Papa Westray, në veri të Skocisë, të ndarë nga një distancë prej vetëm 1.7 miljesh. 

E operuar nga Loganair, kohëzgjatja e fluturimit është zyrtarisht dy minuta, por në kushte ideale të erës mund të kryhet në vetëm 53 sekonda. 

Biletat kushtojnë rreth 30 dollarë për pasagjer pa shërbim gjatë fluturimit. Sipas raporteve të publikuara në The Daily Mail rreth 30 për qind e pasagjerëve të shërbimit janë të lidhur me shërbimin arsimor të Këshillit të Ishujve Orkney, ndërsa shumë të tjerë janë staf shëndetësor dhe pacientë të Shërbimit Shëndetësor Kombëtar Skocez. 

Ishulli Papa Westray është shtëpia e pak më shumë se 70 njerëzve dhe 60 zona arkeologjike. Loganair, i cili ka fluturuar këtë itinerar që nga vitet 1960, prezantoi një fluturim popullor për turistët në vitin 2011. Fluturimet speciale fluturojnë disa ditë çdo javë në verë për njerëzit që duan thjesht fluturimin dhe më pas të kthehen në kontinentin Orkney në vend që të qëndroni jashtë në ishuj.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit