FMN ul parashikimin për rritjen e ekonomisë globale në vitin 2022

FMN ul parashikimin për rritjen e ekonomisë…

Fondi Monetar Ndërkombëtar uli parashikimin e tij për rritjen globale në vitin 2022 me gjysmë pikë përqindjeje në 4.4 për qind, krahasuar me parashikimin e tetorit, tha sot kryeekonomistja e FMN-së, Gita Gopinat në prezantimin e raportit të përditësuar të janarit “Perspektiva Ekonomike Botërore”. Gopinat tha në një video-konferencë se ekonomia botërore po hyn në vitin 2022 nga një pozicion më i dobët se sa ishte parashikuar më parë për shkak të përhapjes së virusit të ri omicron, kufizimeve të rinovuar, rritjes së çmimeve të energjisë dhe ndërprerjeve të furnizimit. rezultuan në një rritje në inflacioni mbi pritjet, veçanërisht në SHBA dhe në shumë tregje në zhvillim dhe zhvillim. FMN parashikon që rritja globale në vitin 2023 të jetë 3.8 për qind dhe megjithëse ky projeksion është 0.2 pikë përqindje më i lartë se parashikimi i mëparshëm, ai bazohet kryesisht në rimëkëmbjen mekanike të supozuar të aktivitetit pas tejkalimit të stagnimit aktual. në gjysmën e dytë të vitit 2022. Në një raport të ri, fondi dha parashikime të rritjes për ekonomitë dhe rajonet kryesore të botës, dhe jo për të gjitha shtetet anëtare individualisht. Vlerësimi i rritjes ekonomike të SHBA-së për vitin 2022 është rishikuar në rënie me 1.2 pikë përqindjeje krahasuar me parashikimin e tetorit, në 4 për qind.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit