Franca propozon një armëpushim mes Hezbollah dhe Izraelit

Franca propozon një armëpushim mes Hezbollah dhe…

Libani ka treguar interes për një propozim francez që synon përmirësimin e marrëdhënieve me Izraelin dhe zgjidhjen e mosmarrëveshjeve kufitare, duke e parë atë si një pikë kthese të mundshme drejt stabilitetit, sipas një letre nga Ministria e Jashtme libaneze.

Tensionet midis grupit militant libanez Hezbollah dhe Izraelit përgjatë kufirit jugor janë rritur që nga tetori, paralelisht me luftën në Gaza. Përpjekjet diplomatike ndërkombëtare janë duke u zhvilluar për të qetësuar situatën dhe për të parandaluar një konflikt më të gjerë rajonal.

Plani francez, i paraqitur në Liban muajin e kaluar dhe i zbuluar fillimisht nga Reuters, përshkruan një qasje me faza që përfshin ndërprerjen e operacioneve ushtarake, tërheqjen e grupeve të armatosura dhe vendosjen e njësive të ushtrisë libaneze në rajonin jugor.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit