Frikë nga sulmet bërthamore, farmacive në Finlandë u mbarojnë tabletat e jodit

Frikë nga sulmet bërthamore, farmacive në Finlandë…

Shumë farmacive në Finlandë u mbaruan tabletat e jodit të mërkurën, një ditë pasi ministria e shëndetësisë e vendit skandinav këshilloi familjet të blinin doza dhe t’i grumbullonin ato në rast të një emergjence rrjedhjeje radioaktive mes frikës në rritje të një incidenti bërthamor për shkak të luftës së Rusisë në Ukrainë.

“Një aksident në një termocentral bërthamor mund të lëshojë jod radioaktiv në mjedis, i cili mund të grumbullohet në gjëndrën tiroide”, tha të martën ministria e shëndetësisë e Finlandës.

Farmacitë në disa pjesë të Finlandës raportuan të mërkurën se u kishin mbaruar tabletat me jod, pasi qytetarët nxituan për të blerë këtë ilaç. Shitësit me shumicë të thanë gjithashtu se rezervat e tyre ishin pakësuar.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit