Gjashtë persona që rezultuan pozitivë ndaj lisë së majmunit kanë vdekur

Gjashtë persona që rezultuan pozitivë ndaj lisë…

Vdekjet nga lija e majmunëve në SHBA janë të rralla, ja pse ato mund të jenë të vështira për t’u konfirmuar. Lija e majmunëve ishte një faktor kontribues në vdekjen e një banori të Maryland, i cili po përjetonte një rast të rëndë, tha Departamenti i Shëndetësisë në Maryland (MDH).

Mënyra më e mirë për t’u mbrojtur kundër sëmundjeve serioze nga MPX është duke u vaksinuar,” tha Zëvendës Sekretari i MDH për Shërbimet e Shëndetit Publik, Dr. Jinlene Chan.

Vdekja e parë e konfirmuar në SHBA për shkak të lisë së majmunëve u raportua në Kontenë e Los Anxhelosit në shtator. Një person me li majmuni në Hjuston vdiq në gusht, por zyrtarët nuk kanë përcaktuar nëse virusi shkaktoi vdekjen.

Në fund të shtatorit, Ohio raportoi vdekjen e saj të parë të një personi me li majmuni, por vuri në dukje se “individi kishte gjithashtu probleme të tjera shëndetësore”.

Mund të jetë e vështirë të përcaktohet nëse dikush ka vdekur nga lija e majmunëve. Jo vetëm që virusi do të duhej të zbulohej në trupin e tyre, por patologët mjeko-ligjorë do të duhej të “lidhnin pikat” se si infeksioni shkaktoi vdekjen, si për shembull duke prekur organe të caktuara, sipas Dr. Priya Banerjee, një bord. patolog i certifikuar mjekoligjor në Rhode Island dhe asistent profesor klinik i patologjisë dhe mjekësisë laboratorike në Universitetin Brown.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit