Gjendet metal toksik në biberonët e bebeve

Gjendet metal toksik në biberonët e bebeve

Dhjetëra mijëra gota dhe shishe bebesh prej çeliku inoks po tërhiqen për shkak të frikës se mund të helmojnë fëmijët. Bazat e këtyre shisheve mund të shkëputet dhe të ekspozojë një pikë lidhëse që përmban plumb.

Kjo paraqit një rrezik të mundshëm për fëmijët. Nuk ka ende raporte për të lënduar, sipas Komisionit të Sigurisë së Produkteve të Konsumatorit në SHBA, por ka pasur shtatë raste në të cilat baza është thyer.

Nivelet e larta të ekspozimit të plumbit tek fëmijët mund të shkaktojnë dëmtime të pakthyeshme të trurit, koma, konvulsione dhe madje edhe vdekje, sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH).“Fëmijët që i mbijetojnë helmimit të rëndë me plumb mund të mbeten me aftësi të kufizuara intelektuale dhe çrregullime të sjelljes”, thotë agjencia.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit