Gjendet varri i Kleopatrës

Gjendet varri i Kleopatrës

Një tunel i gdhendur nëpër shtresa shkëmbi është zbuluar nën Tempullin e lashtë të Egjiptit Taposiris Magna, ose ‘varri i madh i Osiris’, i cili mund të çojë në varrin e humbur prej kohësh të faraones së fundit të Egjiptit, Kleopatrës.

Tuneli, i cili përshëndetet si një “mrekulli gjeometrike, shtrihet për më shumë se 4,800 këmbë, ka rreth 6 metra i lartë dhe thuhet se i ngjan tunelit të Eupalinos në ishullin grek të Samosit, i cili nderohet si një nga inxhinierët më të rëndësishëm.

Arkeologia Kathleen Martinez e Universitetit të San Domingos ka qenë e bindur për më shumë se një dekadë se Kleopatra dhe i dashuri i saj Mark Antony u prehën brenda tempullit dhe është e sigurt që tuneli mund të jetë rruga drejt këtij zbulimi.

Tempulli ndodhet pranë kryeqytetit të lashtë egjiptian të Aleksandrisë. Gjetja e eshtrave të faraones së fundit të Egjiptit do të ishte ‘zbulimi më i rëndësishëm i shekullit të 21-të’.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit