Gjermania do të lehtësojë procedurat për marrjen e nënshtetësisë

Gjermania do të lehtësojë procedurat për marrjen…

Qeveria e Gjermanisë do të lehtësojë rregullat për marrjen e shtetësisë. Kjo përpjekje kjo që po sulmohet nga opozita konservatore.

Kancelari OIaf Scholz tha përmes një videomesazhi, më 26 nëntor se Gjermania është bërë prej kohësh “vendi i shpresës” për shumë njerëz.

“Gjermania ka nevojë për rregulla më të mira për natyralizimin e të gjitha këtyre grave dhe burrave të mëdhenj”, tha Scholz.

Ministria e Brendshme tha të premten se projektligji është “gati i gatshëm”. Marrëveshja e koalicionit të vitit të kaluar kërkon që njerëzit të kenë të drejtë për nënshtetësinë gjermane pas pesë vjetësh, ose tre në rast të “arritjeve të veçanta të integrimit”, në vend të tetë apo gjashtë vjetësh sa është rregulli aktualisht.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit