Gratë shqiptare shpenzojnë 25 vite nga jeta duke rritur fëmijët dhe bëre punë pa pagesë

Gratë shqiptare shpenzojnë 25 vite nga jeta…

Gratë shqiptarë shpenzojnë një pjesë të mirë të jetës së tyre duke bërë punë shtëpi apo rritur fëmijët. Në këtë rezultat ka dalë Banka Botërore në raportin e fundit të publikuar. Në raport thuhet se, Shqipëria është një vend ku mbi 40 për qind e popullsisë jeton në zonat rurale dhe ekziston ende një mentalitet dominues, që ngarkon gratë me rritjen e fëmijëve dhe kujdesin për shtëpinë.

Gratë shqiptare harxhojnë 25 vite të jetës së tyre produktive duke rritur fëmijët dhe duke kryer punët pa pagesë në familje. Mos angazhimi i grave në tregun e punës edhe për këtë fakt ndikon përkeq të ardhurat në familje dhe nivelin e varfërisë”, thuhet në raport.

Më tutje në raport thuhet që, nëse kjo ngarkesë do të ndahej në mënyrë të barabartë me burrin dhe pjesëtaret e tjerët të familjes, gratë do të mundeshin të angazhoheshin në familje dhe të rrisin të ardhurat për njësinë familjare.

Duke u angazhuar në punë me pagesë më pak vite se burrat gratë kanë tendencën që në pleqëri të marrin pagesa më të ulëta në formën e pensionit dhe të vuajnë më shumë nga varfëria.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit